Notepad++

Notepad++ is een gratis broncode-editor en teksteditor voor Windows-besturingssystemen. Het werd voor het eerst uitgebracht in 2003 en is sindsdien een populaire keuze geworden onder ontwikkelaars en programmeurs voor het bewerken en schrijven van code.

Afgezien van de toepasbaarheid voor programmeren, kan Notepad++ ook worden gebruikt voor algemene tekstbewerkingstaken, zoals het maken van aantekeningen, het maken van takenlijsten of het opstellen van eenvoudige documenten. Over het algemeen is Notepad++ een veelzijdige en gebruiksvriendelijke tool voor iedereen die met op tekst gebaseerde inhoud werkt op een Windows-machine.

Notepad++ ondersteunt een breed scala aan programmeertalen en biedt functies zoals syntaxiskleuring, automatisch aanvullen en codevouwen, waardoor het gemakkelijker wordt om door de code te lezen en te navigeren. Het heeft ook een plugin-architectuur waarmee gebruikers de functionaliteit ervan kunnen uitbreiden met aanvullende functies en tools.

Bij Sommité gebruiken we Notepad++ vooral om de ingebouwde mogelijkheid om macro’s op te nemen en af te spelen. In ons werk moeten we met enige regelmaat bewerkingen op bestanden uitvoeren.