FreeCommander

FreeCommander is een gratis bestandsbeheerprogramma voor Windows-besturingssystemen dat de functionaliteit van de standaard Windows Verkenner uitbreidt. Het is ontworpen om gebruikers meer controle te geven over hun bestanden en mappen en biedt een breed scala aan functies en tools om het beheer van bestanden te vergemakkelijken.

FreeCommander biedt een tweedelig venster waarin gebruikers gelijktijdig twee mappen kunnen openen en bestanden en mappen tussen hen kunnen slepen en neerzetten. Dit kan het kopiëren, verplaatsen en beheren van bestanden vereenvoudigen en versnellen.

Andere handige functies van FreeCommander zijn onder meer geavanceerde zoekmogelijkheden, batch hernoemen van bestanden, verkenning van archieven, synchronisatie van mappen, bestandscompressie en -extractie en FTP- en netwerkondersteuning.

Bovendien is FreeCommander aanpasbaar en kunnen gebruikers de interface en functionaliteit ervan aanpassen aan hun specifieke behoeften. Over het algemeen is FreeCommander een krachtig hulpmiddel voor het beheren van bestanden en mappen, dat de productiviteit van gebruikers kan verbeteren en het beheer van bestanden en mappen kan vereenvoudigen.